Bericht van de Voorzitter

Beste Hoppers, beste basketballiefhebbers,

Het kalenderjaar 2020 loopt ten einde en het eerste deel van het seizoen zit er op. Tijd om terug en vooruit te kijken. Net zoals in het dagelijks leven heeft Corona het seizoen een bijzondere kleur gegeven. Helaas is het niet de kleur die wij allemaal zo graag hadden gezien. De kleur van lekker samen sporten, van fanatiek trainen en training geven, van winnen en verliezen, van basketballen, jureren en scheidsen, van besturen, van rijden naar uitwedstrijden en van samen elkaar aanmoedigen op de tribune bij thuisdagen en van lekker gezellig blijven hangen voor een drankje en een praatje. Welke kleur het seizoen wel heeft gekregen, hoef ik jullie allemaal niet te vertellen. Wij hebben het namelijk met zijn allen ervaren en door de huidige lockdown zitten wij er nog steeds middenin. Het is super jammer dat het zo gelopen is, maar wij moeten het ermee doen en hopelijk kunnen wij met de huidige maatregelen straks weer veilig basketballen. 

De basketbalbond heeft verregaande plannen gepresenteerd om het seizoen voor het tweede deel op te schuiven richting mei, juni. Op die manier kunnen wij straks, als de lockdown voorbij is, hopelijk nog een volwaardig tweede deel van de competitie spelen. Het bestuur heeft afgelopen week overleg gehad en de intentie uitgesproken om het seizoen, zo ver dat mogelijk is, af te maken. Er moet nog wel overleg gepleegd worden met alle trainers en coaches of dit voor hen überhaupt ook mogelijk is. Natuurlijk moet de situatie rondom het corona-virus dit ook toelaten. Zodra er een definitief akkoord ligt voor het tweede deel van de competitie, zal er een bericht volgen vanuit het bestuur met meer informatie.

In de maanden die achter ons liggen, is er door alle trainers en coaches met veel passie, plezier en aanpassingsvermogen gewerkt onder steeds wisselende omstandigheden. Voor veel trainers en coaches en ook voor veel leden, zijn de wedstrijden in het weekend de kers op de taart. Het kan dan frustrerend zijn als deze wegvallen. Toch heeft het bestuur geen wanklanken of gemopper gehoord. Iedereen heeft de situatie geaccepteerd en zet zijn/haar schouders eronder. Hiervoor wil ik iedereen, maar in het bijzonder toch de trainers en coaches bedanken! Voor de 18+ leden zijn zelfs de trainingen helemaal weggevallen. Dit is overmacht, maar toch wel een groot gemis. Het is te hopen dat deze situatie in 2021 snel verandert. 

Binnen de Hoppers is er ook dit jaar weer een aantal personen (vrijwillig) zeer actief om er voor te zorgen dat de club goed draait. Dit gebeurt soms in het volle zicht, maar heel vaak achter de coulissen. Zo is er een speciale corona-werkgroep, een technische commissie, de tenues en al het materiaal is op orde, het bestuur komt bijeen, de ledenadministratie loopt tiptop, het wedstrijdsecretariaat wordt secuur bemand, alles rondom de jeugd wordt super aangestuurd, de ’socials’ worden beheerd en zijn up to date, er worden prachtige foto’s gemaakt, de scheidsrechters worden getraind, toernooien georganiseerd en er moeten sponsors gevonden worden. Er is vast nog een aantal zaken die ik vergeten ben. Zoals jullie kunnen lezen, is er veel werk en het is fijn als dat door veel schouders gedragen wordt. Op dit moment is de groep mensen die taken op pakt m.i. nog (te) klein. Ik wil hierbij dan ook iedereen oproepen zich te melden als je het leuk lijkt een taak op te pakken. Alle beetjes helpen en met elkaar maken wij de Hoppers groot en sterk.
Iedereen die een actieve rol heeft binnen de organisatie van de club wil ik ontzettend bedanken voor jullie inzet dit jaar. Zonder jullie geen clubbasketbal in Hoorn! Zonder anderen tekort te doen, wil ik Bart, Kiki en Peggy in het bijzonder bedanken voor jullie enorme inzet in het eerste deel van dit seizoen. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan, maar ik zie wat jullie er voor doen en wat daardoor allemaal mogelijk wordt gemaakt!

Zoals eerder door mij gemeld, neemt het bestuur in maart 2021 afscheid van de secretaris Jan Hoek. Op de website wordt een tekst geplaatst met een omschrijving van de taken van Jan. Als je affiniteit hiermee hebt en het lijkt je leuk om een steentje bij te dragen, meld je dan snel aan voor een verkennend gesprek. 

Het jaar 2020 was een roerig jaar. Wij ronden het jaar af en laten het achter ons. Een jaar dat gekenmerkt werd door een wereldwijde pandemie die ons allemaal stevig heeft beïnvloed. Soms door angst en frustratie, maar vooral ook door verbinding met elkaar op nieuwe manieren, door creatieve oplossingen, door hoop op een goede afloop en door zorg voor elkaar. Dit brengt mij bij de kerstdagen die voor de deur staan. Kerst; traditioneel een feest van hoop, van samen vieren met elkaar, van vrede en zicht op een mooie, nieuwe toekomst. Laat juist deze kerst van het bijzondere jaar 2020 voor jullie allemaal in het teken hiervan staan: hoop, samen, gezondheid, toekomst!

Vanaf deze plek wens ik dat iedereen die op wat voor manier dan ook verbonden is aan de Hoppers fantastische feestdagen heeft met zijn of haar geliefde(n). Voor 2021 wens ik iedereen vooral heel veel gezondheid toe en hoop ik jullie allemaal heel snel weer op een sportieve wijze te zien in de Vredehof.

Met vriendelijke groet,

Wytze Tesselaar
Voorzitter B.V. De Hoppers