Bericht van het Bestuur 17 juli 2021

Beste allemaal,

voor de meeste van jullie is de zomervakantie inmiddels begonnen en dit betekent hopelijk dat iedereen wat energie kan bijtanken die weggelopen is in de afgelopen bijzondere maanden. 
De lockdown hebben we achter de rug, er wordt volop gevaccineerd, maar het gevaar op besmetting is helaas nog niet geweken. Ik hoop dat ook van harte dat het nieuwe basketbalseizoen in septmeber normaal van start kan gaan. Onlangs hebben wij het seizoen afgesloten met een super leuk toernooi. Bedankt Peggy voor de organisatie en bedankt jeugdleden en trainers die zich deze dag ingezet hebben om dit tot een succes te maken! Het voelde goed om weer samen in de hal te kunnen sporten.

Afgelopen week is het bestuur, in het mooie Oosthuizen, bij Edwin van Loon in de tuin bij elkaar geweest om het seizoen te evalueren en afspraken te maken voor het nieuwe. Het is goed dat ik jullie kan vertellen dat de teamindeling inclusief coaches én trainingstijden weer helemaal rond is. Ik ben met name Bart Schuurman, met uitstekende hulp van Kiki en Peggy, zeer erkentelijk voor al het werk dat hij hier in heeft gestoken. Bij deze de link naar het trainingsrooster: https://www.hoppersbasketball.com/trainingsrooster/ Het is ook fijn om te melden dat wij versterking hebben gekregen binnen het bestuur. Dit is van groot belang! Joost van der Gulik, vader van Cil, komt het bestuur voor komend seizoen versterken. Een van zijn prioriteiten zal zijn om een sponsorcommissie op te gaan zetten. Hierover later meer.

Het is een vreemd basketbalseizoen geweest met een lange, gedwongen pauze tijdens de wintermaanden. Juist in deze maanden zijn wij als basketballers actief dus dat kwam hard aan. Gelukkig konden wij aan het eind van het seizoen nog buiten en zelfs een aantal weken binnen trainen. Dit laatste heeft er wel in geresulteerd dat wij een hogere afdracht hadden aan zaalhuur dan in maart 2021 voorzien. Toch hebben wij dit seizoen een mooi positief resultaat van € 5000,- weten te realiseren. Dit bedrag zal hoofdelijk en procentueel verdeeld worden en als korting op de contributie van ’21-’22 worden ingehouden en worden teruggestort aan een aantal vertrekkende leden. Dit zal binnenkort in orde worden gemaakt. Al een aantal seizoenen is de contributie gelijk gebleven. De kosten lopen echter wel op. Met gelijkblijvende inkomsten en oplopende uitgaven begrijpt iedereen dat dit een onhoudbare situatie is. Tijdens de ALV van 25 augustus 2021 zal er daarom een contributieverhoging van 5% in stemming worden gebracht voor de contributie van het seizoen ’22-’23. Jaarlijks zal vanaf heden het bestuur een eventuele nieuwe contributieverhoging óf verlaging in stemming brengen tijdens de ALV. Heb je hier iets over te vinden…. zorg dan dat je aanwezig bent tijdens de ALV. Liever nog; draag je steentje bij door actief lid te worden van het bestuur of een van de commissies. 

Eerder noemde ik al de sponsorcommissie. Zeer nadrukkelijk willen wij dit seizoen een commissie oprichten die zich actief bezig gaat houden met het vinden van een aantal mooie sponsors. Alleen met behulp van sponsoren kunnen wij de kosten laag houden voor iedereen die wil basketballen. Deze sponsoren hoeven niet direct de hoofdprijs te betalen. Groot of klein, met elke financiële bijdrage is de club geholpen én blij. Je kan denken aan een bijdrage voor de organisatie van het Hopperscamp, voor de aanschaf van ballen, voor tenue’s voor trainers en spelers, het verzorgen van een clinic of het binnenhalen van een topcoach. Ook verkennen wij weer het idee om gesponsord met een groep leden een top niveau basketbalwedstrijd te gaan bezoeken. Denk hierbij aan eredivisie, het Nederlands team,  3×3-toernooi, etc. Mocht je iemand kennen die het basketbal en onze club in het bijzonder een warm hart toedraagt, of ben jij die persoon zelf, of misschien heb je een fantastisch idee? Neem dan contact met je coach/trainer of het bestuur op. 
Een van de huidige  lopende acties is de sponsormuntjesactie van Deen. Jullie krijgen tijdens het boodschappen doen bij Deen sponsormunten. Ik wil jullie allemaal vragen om de muntjes te verzamelen en in te leveren bij de Deen in de Vredehofstraat. Mocht je hier nou niet in de buurt wonen, verzamel dan al je muntjes en doe deze (in een plastic zakje) door de brievenbus van Peggy: Bleekmeer 11, Zwaag, of bij mij: Jan Willemszstraat 1 (binnenstad Hoorn). De muntjes kunnen ingeleverd worden t/m zaterdag 21 augustus. Zo kunnen wij een mooi bedrag ophalen voor de vereniging. Aangezien de Deen dit jaar over wordt genomen, kan het zomaar eens de laatste keer zijn dat wij deze kans krijgen.

Goed nieuws is er te melden over ons Heren-U22 team. De mannen gaan komend seizoen onder leiding van Bart Schuurman landelijk spelen. Dit gaat vast en zeker veel spektakel en mooi basketbal opleveren. De mannen worden tijdens de thuisdagen op ‘prime time’ gepland in de hal, namelijk om 19.30 uur op de zaterdag. Ik hoop op heel veel support van iedereen voor onze nieuwe Heren-1 team!

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die zich voor en achter de schermen inzet voor de Hoppers onwijs te bedanken voor hun inzet dit seizoen. Ik ga geen namen noemen met het gevaar iemand te vergeten, maar weet dat jullie gezien en gewaardeerd worden!! Zonder jullie geen Hoppers. 

Rest mij verder niets anders dan iedereen een fantastische vakantie toe te wensen. Rust lekker uit, geniet van jullie geliefden, familie en vrienden om jullie heen en we zien elkaar in september hopelijk op de eerste thuisdag in de hal. 

Met vriendelijke groet,
Wytze Tesselaar.

Via de socials en de mail worden jullie verder allemaal op de hoogte gehouden van de seizoensstart.