Nieuwe voorzitter! Even voorstellen…

Beste leden, ouders en geïnteresseerden van De Hopppers,

Op woensdag 2 september heeft het bestuur van De Hoppers officieel afscheid genomen van onze voorzitter Michel Moeskops. Na meer dan 40 jaar actief geweest te zijn met basketbal in Hoorn zit het er voor Michel dan nu echt op. Namens alle leden hebben wij Michel tijdens de algemene ledenvergadering bedankt voor alles wat hij voor de club betekend heeft en is hij benoemd tot erelid van De Hoppers.

Voor de zomer kondigde Michel zijn afscheid als voorzitter al aan en dit betekende dat het bestuur op zoek is gegaan naar een nieuwe voorzitter. Het bestuur heeft mij, na een verkennend gesprek, tijdens de algemene ledenvergadering van 2 september officieel voorgedragen als voorzitter van B.V. De Hoppers bij alle aanwezige leden. Tot mijn grote geruststelling heb ik van hen alle drie…. (bedankt Leon, Alex en Bart voor jullie aanwezigheid!) een positieve instemming mogen ontvangen en heb ik de klus met veel vertrouwen en energie opgepakt voor in elk geval dit seizoen.

Het is dus de hoogste tijd om mij even voor te stellen aan iedereen die mij nog niet kent. Mijn naam is Wytze Tesselaar. Ik ben 42 jaar oud en ben al mijn hele leven zeer actief in de sport en het onderwijs. Ik ben de vader van Jits en Taake die al een aantal jaar basketballen bij de Hoppers. Dit seizoen spelen zij in de M16 en X14. 

Het zal zo’n 17 jaar geleden geweest zijn dat ik lid ben geworden van de vereniging. Het exacte jaartal kan ik mij niet meer herinneren, maar ik ben begonnen als spelend lid van het toenmalig heren 3 team. Door de jaren heen ben ik gestopt met competitie spelen, maar heb ik nog erg lang recreatief gebasketbald. De laatste vier jaar heb ik zelf niet meer gespeeld, maar ben ik bij de club actief geweest als trainer/coach van verschillende jeugdteams. Afgelopen seizoen heb ik samen met Bart Schuurman en Kiki Benning de technische commissie ‘bemenst’, en ook dit seizoen proberen wij met elkaar als TC een technische en tactische lijn op te zetten binnen de club.

Het is een spannende tijd om als voorzitter van een sportvereniging te mogen starten. Het afgelopen seizoen is, zoals jullie weten, door de Corona-lockdown helaas heel anders verlopen dan dat wij wilden. Het was een tijd lang niet toegestaan om met elkaar te mogen sporten, waardoor wij helaas het seizoen vroegtijdig moesten beëindigen. De trainers hebben daarna veel inzet en betrokkenheid getoond door (toen wij eindelijk weer mochten sporten) de trainingen buiten tot aan de zomervakantie te verzorgen. Het nieuwe seizoen staat ook nu weer volop in het teken van Corona. Iedereen heeft de afspraken die wij met elkaar gemaakt hebben ontvangen. Wij hebben het eerste thuisweekend inmiddels achter de rug en ik kan gelukkig constateren dat door de inzet van velen dit weekend erg goed verlopen is. Het is wennen, maar op dit moment allemaal goed te doen. Ook de eerste uitwedstrijden zijn inmiddels een feit. Wij merken dat elke vereniging anders om gaat met Corona. Zo zijn er clubs waar geen enkele zichtbare restrictie geldt, maar er zijn ook clubs waar totaal geen publiek wordt toe gelaten. Ik wil iedereen zijn/haar medewerking vragen en de afspraken waar dan ook te respecteren. Wij willen veilig en lekker kunnen blijven sporten en daar zijn wij samen verantwoordelijk voor.

Dat brengt mij op het volgende punt. Een vereniging ben en draag je met elkaar. Als leden, maar ook als ouder(s)/verzorger(s) van leden. Een vereniging kan alleen maar goed functioneren als veel mensen een steentje bijdragen. Als wij allemaal met elkaar een beetje doen, hoeven niet bepaalde mensen alles te doen. Ik wil iedereen; jeugdlid, volwassene, ouder, verzorger, opa, oma, geïnteresseerde, mogelijke sponsor, etc. van harte oproepen om zich aan te melden voor de verschillende zaken die er allemaal geregeld moeten worden op de club. Ik denk daarbij aan zaaldienst, fluiten, jureren, rijden, extra ogen in de kantine en op de tribune i.v.m. Corona-afspraken, trainingen/clinics verzorgen, helpen bij het Hopperskamp of andere activiteiten, het bestuur versterken, sponsoring, een berg clubloten verkopen, aanwezig zijn tijdens de ALV, etc., etc. Als je zelf een leuk initiatief hebt, laat het ons dan weten! Geef dit door aan de trainers en coaches en het komt vanzelf op de juiste plek terecht. Alle kleine beetjes helpen en met elkaar maken wij De Hoppers zo een nog mooiere vereniging dan dat zij al is.

Afgelopen dinsdag heeft Jan Hoek aangegeven zijn rol als secretaris van De Hoppers in maart 2021 te willen neerleggen. Jan heeft onze club dan 7 jaar op uitstekende wijze vooruit geholpen in zijn rol. Per maart 2021 zoeken wij een nieuwe secretaris. Ervaring met basketbal is niet vereist, affiniteit natuurlijk wel! Mocht je dit een interessante taak als onderdeel van het bestuur van de Hoppers vinden, laat het ons dan weten.

Vanaf deze plek zal ik zo nu en dan een stukje schrijven over de zaken die wij tegen komen binnen de club. Wij lopen elkaar vast tegen het lijf in de Vredehof en schroom dan niet om mij aan te spreken als je iets wilt weten.

Voor nu wens ik iedereen een fantastisch basketbalseizoen toe!

Met sportieve groet,

Wytze Tesselaar
Voorzitter B.V. De Hoppers